A4

Cum alegi cele mai bune acuarele pentru școlari?

Atunci când îți pregăteşti copilul pentru şcoală, din lista de rechizite nu trebuie să lipsească acuarelele. Indiferent dacă cel mic foloseşte acuarele pentru pictură ca un hobby sau are nevoie de acestea pentru orele de desen, vopselele colorate îi vor fi de ajutor, pentru a se relaxa şi pentru a învăţa lucruri noi.

Pe piaţă, există numeroase categorii de acuarele şi cel mai probabil, te întrebi cum să le alegi pe cele mai bune pentru cel mic. Din acest motiv, în acest articol îţi vom prezenta criteriile de care să ţii cont în alegerea acuarelelor pentru şcolari şi care sunt caracteristicile care diferenţiază aceste produse.

Pentru a te asigura că cel mic beneficiază de cele mai bune acuarele pentru şcoală sau pe care să le utilizeze în timpul liber, este nevoie să optezi pentru tipul potrivit de vopsele. În funcţie de rezistenţă, culoare, transparenţă sau gradul de uscare a acuarelelor, acestea sunt disponibile într-o gamă variată.

  • Pentru începătorii în arta picturii, aşa cum este copilul aflat pe băncile şcolii, se recomandă alegerea unor acuarele cu un pigment de concentraţie mică, care au un preţ avantajos.
  • Optează pentru o paletă mică de culori, care prezintă nuanţele principale de verde, albastru, alb, roşu sau negru, cu ajutorul cărora cel mic poate realiza desene clasice, specifice unui mic pictor, la început de drum.
  • Aceste acuarele sunt recomandate oricărei persoane care nu se bucură de dexteritate în mânuirea pensulelor şi a combinării culorilor.
  • În plus, acuarelele pot fi alese şi în funcţie de gradul lor de rezistenţă în timp. În acest sens, culorile acrilice sunt cele mai indicate, deoarece sunt pe bază de apă şi rămân intacte chiar şi în contact cu lumina naturală sau artificială.
  • Poţi verifica consistenţa şi grosimea culorii, caracteristici care însumează vâscozitatea acuarelelor acrilice. În timp ce acuarelele solide sunt mai uşor de mixat, cele lichide se recomandă în cazul în care şcolarul doreşte să realizeze o pictură cu multe detalii.
  • În funcţie de timpul de uscare a culorilor acrilice, poţi alege acuarelele care să nu se usuce rapid, înaine de a fi aplicate pe foaia de lucru.